• Na Vadaši plavecký výcvik s chlapcami a dievčatami 6.A

          • ZVLÁDLI SME TO!!!!

            Od pondelka 23. do piatka 27. mája 2022 sa deti 6.A, spolu s tr. p. učiteľom. P. Marenčíkom, vedúcou výcviku M. Veisovou a zdravotníčkou P. Novou, zúčastnili plaveckého výcviku. Skvelá zostava, skvelý program. Výborné ubytovanie, strava zjedená, bazény plné šantenia a učenia sa, športoviská pre kohokoľvek ... mesto čakajúce na prechádzku, voľný čas plný spoločenských a pohybových hier a tiež fandenia našim hokejistom.

            Pre rodičov jedna správa. Vaše deti boli úžasné, odhodlané sa niečo naučiť a tiež riadiť sa pravidlami výcviku. Dokázali si nielen uržať poriadok na izbách, ale ho aj objektívne navzájom hodnotiť. Z hlučnej skupinky roztatárených detí sa stali zodpovední členovia skvelého kolektívu. Pod vedením p. tr. učiteľa zvládali nástupy na výučbu, pokojný pobyt na chate a veľa ďalších vecí.  Vďaka inštruktorkám plávania si osvojili nové zručnosti a podporili svoje sebavedomie. Vďaka p. zdravotníčke zniesli všetky boliesty aj poranenia. Naučili sa veľa o podávaní prvej pomoci a dozvedeli sa o množstve zvláštností práce záchranára.

            Škoda, že sme museli ísť domov. Na boliestky, či malé trenice, rýchlo zabudneme. No zážitky a emócie nám zostanú na dlhú dobu. Aj toto je jedna z ciest, ako mládež pripravovať na reálny život, na samostatné riešenie nepoznaných situácií.

            ZVLÁDLI SME TO!!!!

            Ďakujem svojim spolutvorcom úžasnej atmosféry priamo na Vadaši. Pani riaditeľke za organizačnú a finančnú podporu. Rodičom za dôveru a deťom za nové podnety v mojej profesionálnej práci pre našu školu.

            Spracovala: Mária Veisová

             

          • O účasti na základnom kole MO NITRA vo vybíjanej dievčat

          • Ahoj všetkým, ktorí radi čítate správy o školskom športe.

            Vo štvrtok, 12. mája 2022, sa naše žiačky zúčastnili základného kola MO NITRA vo vybíjanej na ZŠ Topoľová v Nitre. Aby sa naše dievčatá vyrovnali konkurencii, začali sme s tímovými tréningami 26. apríla. Kto mohol, pomohol. Bolo to až  neuveriteľné, ako sa všetci žiaci, dievčatá i chlapci 5. až 8. ročníka, vložili do tejto prípravy.  Z pôvodného počtu 20 žiačok sa na tento turnaj nominovali: z 5. A - Katka K., Karolínka K. a Natália K., zo 6.A  -  Margarétka B. Zoe Emily B., Vivien J., Natália M., Veronika M., Lea Sch. a zo 7.A -   Sofia B., Dominika G., Ninka L., Laura L. a Ema Š. ĎAkujem za skvelú reprezentáciu.

            Odohrali sme zápasy so ZŠ Topoľová, ZŠ Vráble, ZŠ Branč a ZŠ V. Lapáš. V každom zápase dievčatá odovzdali svoju srdce, um aj hravú dravosť. Nakoľko sme vyhrali jeden zápas, na majstrovstvá okresu sme nepostúpili.

            Postúpili sme však v lojatite voči našej škole, voči pohybovej príprave i v postoji k sebe samým. Účasť na akejkoľvek športovej akcii totiž dáva deťom priestor na rozvoj nielen fyzickej zdatnosti, ale hlavne OSOBNOSTI dieťaťa ako celku.

            Ďakujem za pomoc celému pedagogickému zboru a p. riaditeľke, že dievčatám vytvorili ideálne podmienky na trénovanie. Taktiež ďakujem rodičom za dôveru a podporu.

            Spracovala: Mária Veisová (učiteľka TSV, trénerka a koučka družstva dievčat).

          • Šiestaci a šiestačky hrajú bowling a tešia sa z vody

          • Streda 18. mája bola skvelá. Okrem piateho ročníka (ako na každej základnej škole), všetky ostatné deti dostali šancu prežiť zaujímavé dopoludnie. Naša šiestacka partia 24 detí sa so svojim triednym p. u. P. Marenčíkom a p. u. M. Veisovou odviezli spoločným autobusom do Nitry. Na atletickom štadióne Stavbár si dali svoje raňajky. Vypočuli si inštruktáž o hre BOWLING a o štvrť na desať už boli tri dráhy v Maxe zaplnené hrychtivými dievčatami a chlapcami. Poniektorí si zahrali aj stolový hokej, futbal či biliard. O jedenástej sa skupina 17 detí ešte premiestnila do mestského kúpeľa. Hoci iba v malom bazéne, no o to náruživejšie, si vodu  a prípravu na plavecký výcvik všetci spolu s p. učiteľkou skvele užili. Autobus do Čeľadíc stihli LTT, takže všetko dopadlo nad očakávanie. Ďakujem za výbornú spoluprácu v našom pedagogickom zbore.

            Spracovala Mária Veisová 

        • Arborétum Mlyňany
          • Arborétum Mlyňany

          • Dňa 18.5. sme so žiakmi 1. stupňa navštívili stálozelený park - Arborétum v Tesárskych Mlyňanoch, ktorý založil v roku 1892 Dr. Štefan Ambrózy-Migazzi. Park má rozlohu 67 ha a videli sme v dňom dreviny prenesené z Grécka, Kaukazu, Apeninského polostrova, Číny, Japonska, Kalifornie či Floridy. Je to nádherné miesto a my sme v ňom prežili krásny deň.

          • Deň matiek v Čeľadiciach

          • Druhá májová nedeľa už každoročne patrí oslave najdôležitejších žien v našich živoroch, našich mám. Dva roky sme sa nemohli pri týchto oslavách spoločne stretnúť. Dnes, 8.5.2022, sa nám to opäť podarilo a mohli sme spolu s našimi škôlkarmi a so žiakmi našej ZŠ popriať ich mamám a starým mamám popriať všetko najlepšie. Naše deti a žiaci im ukázali svoju lásku aj tým, že so svojimi triednymi učiteľkami nacvičili a predviedli bohatý program plný piesní, básní, tanca a scénok. Veríme, že všetci prítomní sa zabavili a odchádzali domov spokojní a s dobrou náladou.