• Návšteva Ponitrianskeho múzea -Pod našimi nohami

          • Žiaci 5. a 6. ročníka sa dnes zúčastnili vzdelávacieho programu "Pod našimi nohami" v Ponitrianskom múzeu. Výstava s podtitulom Tajný život bezstavovcov, približuje život drobných tvorov, ktorí sú pre nás často neviditeľní, zdanlivo bezvýznamní. Žiaci mohli pozorovať rôzne druhy opeľovačov, pavúkov, chrobákov a nakoniec  si pozreli aj rôzne druhy vtákov a cicavcov. Pútavú prednášku spestrili rôzne vzdelávacie aktivity, ako aj plastické zväčšené modely hmyzu spolu s 3D virtuálnymi vizualizáciami vybraných druhov bezstavovcov. Následne si žiaci pozreli expozíciu múzea s tematikou histórie osídlovania územia Nitry a okolia, ako aj expozíciu  "Skvosty dávnovekého Slovenska" , kde si žiaci mohli pozrieť najhodnotnejšie exponáty, šperky a ozdoby z územia Slovenska.

             

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

          • Blížia sa najkrajšie sviatky roka, kedy by nikto nemal ostať sám,a už vôbec nie ,bez darčeka.

            Preto sa naša škola rozhodla zapojiť do milého projektu " Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok ?" 

            Vopred ďakujeme za milé darčeky.

        • Projekt: Vlastný ekosystém
          • Projekt: Vlastný ekosystém

          • Kúsok prírody v nádobe môže pre nás znieť neskutočne.

            Ale aj tak je možné si ho vytvoriť a naďalej  ho udržiavať.

            Jediné, čo musíte po vytvorení tohto ekosystému urobiť - je to, aby ste si ho postavili na nejaké miesto, kam dopadá slnečné žiarenie.

            Žiaci piateho ročníka si v rámci predmetu ekológia vyrobili svoj vlastný ekosystém.Vytvorili krásne ekosystémy.

          • Návšteva cintorína v deň Pamiatky zosnulých (2.11.) - MŠ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva cintorína v deň Pamiatky zosnulých (2.11.) - MŠ.

            V našej kultúre je hlboko zakorenená úcta k zosnulým a pripomínanie si ich pamiatky. Na Slovensku bolo zvykom na Dušičky obdarúvať chudobných ľudí a žobrákov jedlom alebo peniazmi, aby sa modlili za pokoj duší zomretých. K starším zvykom patrí pálenie sviečok na hroboch, novšími je kladenie vencov a kvetinová výzdoba. Slávenie tohto sviatku nabralo za posledné desaťročia nové rozmery a iný charakter. V súčasnosti ide o najmasovejšie slávený sviatok, a to či už veriacimi, ale i neveriacimi, členmi kresťanských či príslušníkmi viacerých ďalších cirkví. Predchádza mu zvýšená pozornosť spojená s úpravou hrobov rodinných príslušníkov, ich vyčistenie, úprava, dekorovanie. Niekdajšie obkladanie machom, čečinou, sušenými plodmi, doma vyrábanými papierovými kvetmi a stálo zelenými rastlinami, dnes nahradili najmä plastové vence, dekorácie, ale i za posledné desaťročia celoslovensky rozšírené dekorovanie hrobov živými kvetmi - chryzantémami, ktoré v súčasnosti možno pokladať za typický kvet spojený práve s priestorom cintorína a úctou k zosnulým. Cieľom našej návštevy cintorína bolo pripomenúť si prípadne oboznámiť sa s významom tohto dňa, aké zvyky sa vykonávajú v tento deň. Deti vnímali atmosféru sviatku Pamiatky zosnulých a spoločne sme zapálili sviečky na miestnom cintoríne.

          • Súťaž s vydavateľstvom SLOVART

          • Žiaci 4. a 6. ročníka sa zapojili do  výtvarnej súťaže s vydavateľstvom SLOVART. Za krásne dielka megadomov na strome nám z vydavateľstva poslali krásne knihy do školskej knižnice.