• Koniec školského roka

          • Vedenie ZŠ s MŠ Čeľadice ďakuje všetkým za spoluprácu v školskom roku 2022/2023. Žiakom prajeme pekné leto plné zážitkov a zamestnancom príjemný oddych s rodinami. 

          • Rozlúčka s PREDŠKOLÁKMI

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Rozlúčka s PREDŠKOLÁKMI .

            Keď sa vo svojich spomienkach vrátime dozadu a zaspomíname si na ich prvý príchod do materskej školy, zdá sa nám priam neuveriteľné, že uplynulo už toľko času. Každé dieťa bolo iné, jedno bolo nesmelé, druhé až príliš aktívne, jedno tichučké, druhé až príliš zhovorčivé. I keď sa stretli tie najrozmanitejšie povahy, ich srdiečka mali jedno spoločné – všetky chceli byť milované a všetky chceli rozdávať lásku. Boli aj chvíle, keď sme ich nevedeli správne pochopiť. Vtedy nás svojou spontánnosťou dokázali strhnúť a my sme sa od nich mohli mnohému naučiť. Bolo to vzájomné obohacovanie sa. Nastali dni pohody, spokojnosti a radosti. Bola to pre nás odmena za naše úsilie a citlivý prístup k nim. Deti sa naučili vážiť si jeden druhého a navzájom si pomáhať. V našej výchovnej činnosti nám išlo predovšetkým o to, aby deti, ktorým začala povinná školská dochádzka, boli na školu dostatočne pripravené, mali radosť z nových poznatkov a prejavovali záujem o nové informácie. Dúfame, že sa nám to podarilo a že prechod detí od hravého učenia k novým formám práce zvládnu bez väčších problémov. Záleží aj na vás – rodičoch, ako usmernite prvé kroky vášho dieťaťa, ktoré ho povedú do školy. Veríme, že dokážete spolu prekonať každú prekážku. Na záver nám dovoľte pripomenúť Vám, aby ste mali otvorené svoje srdcia, lebo kto robí svoju prácu s otvoreným srdcom, bude odmenený tým najkrajším darom – detským úsmevom. A Vám, naši milí školáčikovia, želáme len to najlepšie, veľa úspechov a radosti, aby žiaden mrak nezakryl váš úsmev. Kolektív MŠ

          • Zoo Zlín

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Zoo Zlín.

            Žiaci druhého stupňa sa 20.6. 2023 zúčastnili výletu do Zlína, kde absolvovali návštevu zoologickej záhrady. Mohli si pozrieť zvieratá z rôznych kontinentov. Občerstviť sa mohli medzi Áziou a Amerikou. V Afrike sme našli slony, v Amerike papagáje. Počas trojhodinovej prechádzky medzi volierami sme našli ešte mnoho ďalších zvierat. Domov sme prišli unavení, ale určite to stálo za to. 

          • ZOO Bojnice

          • Koncoročný výlet

            Žiaci prvého stupňa, dňa 20. júna, absolvovali koncoročný výlet do najstaršej a najnavštevovanejšej zoologickej záhrady na Slovensku. ZOO Bojnice je veľmi útulná a udržiavaná. Pozreli sme si slony africké, orangutana a expozíciu opíc, levy a medveďe, jelene a sovy, plazy a množstvo ďalších zaujímavých zvierat. Výlet, na ktorom sme sa naučili veľa nového a utužili priateľstvá, sa nám veľmi páčil.

          • Tak sme tu opäť ... v Nitre v mestskom kúpeli. Naše deti z piateho, šiesteho aj siedmeho ročníka.

          • Je úžasné pre mňa, učiteľku telesnej výchovy cítiť, že deti našej školy niečo chcú a idú si za tým.....

            Je to tretia streda v mestskom kúpeli v Nitre.... keď sa hýbeme, vznášame, učíme sa základným zručnostiam plávania. Je skvelé, že deti nie sú  na mobile, labtope či na virtuálnych hrách! Sme spolu v realite záchrany vlastného života vo vode. Sme v realite spoločného cestovania, prezliekania sa vo verejnom kúpalisku, riešenia vlastných potrieb bez príkazov či poučení, vnímania empatie a vzájomnej podpory.

            Som hrdá na všetky Vaše deti, ktoré boli dnes spolu so mnou. Sú to jedinečné osobnosti a som vďačná, že s nimi môžem byť a pracovať vďakam Vám, milí RODIČIA !

            Teším sa na ďalšie plánované  akcie.

            S úctou a pokorou Maja Vesová, organizátorka akcie.

             

          • Na krajine nám záleží

          • Slovenská akadémia vied - Smolenický zámok

            Dňa 5. 6. sa k svetovému dňu životného prostredia vo vnútorných priestoroch, v kongresovej sále Smolenického zámku uskutočnili dve akcie.

            Finále súťaže ku Dňu Zeme "Na krajine nám záleží". Súťaže sa zúčastníla trieda 2. a 6. ročníka, vo dvoch kategóriach. Druháci získali 2. miesto a výhernú poukážku na nákup edukačných pomôcok v hodnote 250 eur. Jedna z členiek odbornej poroty bola aj známa tvár televízie Markíza Janka Hospodárová.

            Paralelne prebiehala vo vonkajších priestoroch Smolenického zámku aj akcia k Medzinárodnému dňu životného prostredia. Bola zameraná na zábavné a edukačné aktivity detí. Súviseli s ochranou životného prostredia, živou a neživou prírodou, znenou klímy a biodiverzitou. Zúčastnili sa jej žiaci 2., 3., 4., a 6. ročníka. Deti dostali zápisníky a zbierali pečiatky pri každom stánku. Každý dostal malú odmenu. Súčasťou podujatia bolo aj vystúpenie šermiarov a prezentácia dravcov. Deti si pozreli Smolenický zámok so sprievodcom. Žiakom aj pani učiteľkám sa táto akcia veľmi páčila.

          • Popoludnie v mestskom kúpeli pre 5.A

          • Dobré ránko všetkým, čo zaváhali.

            Včera, 7.6.2023, sme si to takto v bazéne s chlapcami a dievčatami z 5.A užívali. 

            Teším sa na ďalšie takéto skvelé popoludnia. S pozdravom Maja Veisová.


          • Plavecký výcvik na Vadaši - 6.A

          • V dňoch 22.-.26. mája sa žiaci a žiačky 6.A stali členmi skvelého tímu pod vedením Márie Veisovej, Lenky Mišagovej a Petra Sestrienku. Užili sme si cestovanie vlakom, ubytovanie na peknej chate, výborné jedlo v reštaurácii, športové aktivity, výlet do Ostrihomu na kupolu s výhľadom a samozrejme PLAVECKÝ VÝCVIK.

            Podrobná správa bude priložená v prílohách.

            Ďakujem Lenke a Petrovi za úžasnú spoluprácu. deťom som vďačná za moje nové skúsenosti. Rodičom chcem poďakovať za dôveru a pani riaditeľke za možnosť zorganizovať a zrealizovať takúto skvelú päť dňovú akciu.

            Teším sa na nové športové zážitky, s úctou Mária Veisová.

            P.S. Ďalšie fotky pridám po vyriešení technickej závady na mobilnom telefóne. (Za čo sa všetkým OSPRAVEDLŇUJEM, M.)

          • Škola v prírode

          • Tramptária 

            Tramptária je jediné detské kráľovstvo na Slovensku. V tejto „monarchii“ deti našej školy prežili krásnych 5 dní -  od 29. mája do 2. júna 2023. Príchodom do tohto kráľovstva sa deti zmenili na princov a princezné a z pani učiteliek sa stali grófky. O zábavu a dni plné hier a dobrodružstiev sa starali dvorné dámy a udatní rytieri. Pod ich vedením si malí dvorania mohli vyskúšať svoju zručnosť v kráľovských remeslách - lukostreľbe, tanci, jazde na koni, na autíčkach, v stolnom tenise a iných športoch. Pobyt sme si spríjemnili jazdou na vláčiku a výletom do neďalekej rozprávkovej dedinky - Habakuky. Každý deň končil večerným programom a diskotékou. Cestou späť sme sa ešte zastavili v Banskej Bystrici pri pamätníku SNP. Cítili sme sa výborne a týždeň bez rodičov a mobilov sme zvládli na jednotku.

          • MDD - Materská škola

          • Nie je nič krajšie ako vidieť rozžiarené detské očká......

            Vo štvrtok 1. júna 2023 od rána žiarili očká všetkým deťom aj v našej materskej škole v Čeľadiciach. Deti boli veľmi nedočkavé aké prekvapenia na nich čakajú. Ráno sme si s deťmi vyrobili plagát s nápisom MDD. Po desiate prišli do materskej školy deťom zaželať k sviatku všetko dobré aj náš pán starosta a pani riaditeľka. Rozdali deťom lízanky, cukríky, keksíky...

            Zábava pokračovala diskotékou a s mini bublinkovou šou. Deti sa vyšantili aj na detských preliezkach. Počas obeda deťom zablahoželali k sviatku aj naše pani kuchárky a rozdali deťom krásne farebné bublifuky. A na záver nesmel chýbať farebný balónom od pani učiteliek. 

            Tento deň bol prekrásny , ďakujeme!